Reken op ons

Dierenkliniek Randstad staat u en uw huisdier reeds bij vanaf het begin van de pandemie en blijft dit ook doen.

Updates aan deze tekst

  • 07/03/2022: De corona-barometer kleurt geel. Concreet is een mondmasker niet langer verplicht gedurende uw hele bezoek. We vragen het eventueel te gebruiken bij onderzoeken waar afstand houden niet mogelijk is.
  • 01/09/2021: Gezien de hoge vaccinatiegraad en de versoepelingen vanwege de overheid, kan een tweede begeleider opnieuw toegelaten worden tot de consultatieruimte. Dit geldt enkel voor die ruimte. De wachtzaal heeft helaas niet de vereiste grootte om het ook daar door te voeren.
  • 05/08/2021: Onderstaande maatregelen zijn actueel indien niet doorgehaald. Wij verwachten van gevaccineerde klanten solidariteit en maken daarom geen onderscheid in de preventiemaatregelen.
  • 30/10/2020: Tussen middernacht en vijf uur 's ochtends geldt een uitgaansverbod in Vlaanderen. U kan enkel terecht met ernstige spoedgevallen na telefonisch overleg.
  • 30/07/2020: Tussen halfelf 's avonds en zes uur 's ochtends geldt een uitgaansverbod in onze gemeente. U kan enkel terecht met ernstige spoedgevallen na telefonisch overleg.
  • 22/07/2020: Gezien de slechte cijfers mbt het aantal besmettingen, werd het aantal begeleiders per consultatie opnieuw op één gebracht.
  • 27/03/2020: Informatie over besmetting van huisdieren werd toegevoegd.
  • 08/05/2020: Informatie over fase 2 van het exit-plan werd toegevoegd.

Onze maatregelen

Alle consultaties kunnen na afspraak doorgaan. Dit geldt ook voor vaccinaties.

Vertoont u ziektesymptomen, blijf dan thuis en laat iemand anders met uw huisdier langskomen.

We raden u aan om bij binnenkomst van de kliniek uw handen te wassen in ons toilet of de alcoholische handgels te gebruiken in de gangen.

Maatregelen om de bezetting in de wachtzaal te beperken:

  • De vrije spreekuren zijn opgeschort.
  • Indien het drukker zou zijn in de wachtzalen, dan kan u op de stoelen aan het einde van de gang plaats nemen of eventueel in een vrij kabinet. Onze baliemedewerkers monitoren continu de bezetting en wijzen u de weg.

Gehospitaliseerde dieren kunnen niet meer worden bezocht. We berichten u telefonisch over de medische toestand.

Betaal bij voorkeur met de Bancontact betaalterminal om manipulatie van cash geld te mijden. Dit kan ook contactloos. Uw code intoetsen kan veilig, daar zorgen we voor. U kan betalen met uw smartphone om elk contact te vermijden. Contactloos betalen met kaart kan ook (binnen de limieten met betrekking tot het ingeven van uw code. Naast Maestro, zijn ook kredietkaarten als Visa en Mastercard welkom. Dit alles uiteraard zonder kosten of minimumbedrag

Wij ontsmetten de toetsen van de betaalterminal, belknoppen en deurklinken zeer regelmatig.

Mocht u binnen 14 dagen na consultatie positief testen op covid-19, neem dan contact met ons op.

Gevaar voor uw huisdier?

Er is nog nooit onomstotelijk vast gesteld dat huisdieren ziek zouden worden door het nieuwe covid-19 coronavirus. Overdracht van mens op dier is echter niet uitgesloten. Er zijn momenteel geen sluitende aanwijzingen dat huisdieren een rol spelen bij het besmetten van mensen. Een huisdier van een corona patiënt zou wel virus partikels op zich kunnen dragen, doordat de eigenaar bijvoorbeeld geniesd heeft met de hond in zijn nabijheid. Op die manier zou een hond besmettelijk kunnen zijn voor mensen net zoals een voorwerp dat bevuild is met virussen besmettelijk kan zijn. Een gelijklopend verhaal met een kat is intussen bekend in ons land. U hoorde in de media dat er genetische materiaal van COVID-19 is aangetoond in de stoelgang van een kat uit Luik. Aangezien het om een nieuw virus gaat, moet er nog heel wat onderzoek gebeuren en moet men voorzichtig zijn met overhaaste conclusies te trekken op basis van enkele vaststellingen.

Zo is er nog nooit aangetoond dat mensen besmet werden door huisdieren. Er zijn wel enkele beperkte aanwijzingen dat mensen met corona hun huisdier zouden kunnen besmetten. Voor meer antwoorden op vragen naar aanleiding van het katje uit Luik verwijzen we graag naar de site van het federaal voedselagentschap Meer informatie op de website van het FAVV.

Er bestaan wel andere virussen die eveneens tot de corona familie behoren die bij huisdieren wel ziektes kunnen veroorzaken. Deze stammen bestaan al lang en zijn ongevaarlijk voor de mens en verschillen erg van het huidige covid-19 coronavirus.

Tot slot

Blijf rustig en zorg goed voor uzelf en voor elkaar.