Patiëntfoto
CT-scan Atilla
Patientras
Bull terriër
Body

Atilla werd aangeboden met klachten die zich al een drietal maanden manifesteerden. Zij had last van de neus: erg hard snuiven en veel snot (vooral uit het linker neusgat)

Na het klinisch onderzoek tijdens de eerste consultatie, werd chronische neusvloei vastgesteld. Om de oorzaak te identificeren, werd een CT-scan gemaakt. Hierbij stelden we vast dat er geen vreemd voorwerp in de neus aanwezig was. Wel ontdekten we een schimmelhaard.

Dankzij de beelden van de CT-scan, wist de specialist die de rhinoscopie uitvoerde waar zij met de camera in de neus moest zoeken om een biopt te nemen. Middels deze kijkoperatie, wordt een stukje weefsel afgeschraapt en opgestuurd naar het labo. Ons extern laboratorium kan dan vaststellen of het bijvoorbeeld over een, al dan niet kwaadaardige, tumor gaat. In dit geval ging het over aspergillose.

De behandeling werd opgestart en bestond uit meerdere neusbaden (het onder verdoving spoelen van de neus) en het lokaal aanbrengen van zalf. Bij een controle-bezoek achteraf viel meteen op dat de hond veel speelser was.

Wie verzorgde Atilla?

Dierenarts
Europees specialist

Op welke vakgebieden kon Atilla rekenen?