Patiëntfoto
Gaico na pootamputatie
Body

De grote Zwitserse Sennenhond Gaico bezocht ons voor het eerst op vijfjarige leeftijd. Hij was door de eigen dierenarts doorgestuurd omwille van aanhoudend manken. Dit bleek geen ontsteking en dus riep Gaico's dierenarts de hulp in van onze dierenarts Cindy van Geffen.

Cindy van Geffen liet bloedonderzoek uitvoeren en plande op korte termijn een botbiopt in. Het weefselfragment werd naar een extern labo gestuurd ter beoordeling door de anatoom patholoog. Het vermoeden van een kwaadaardige bottumor werd bevestigd.

Dierenarts Ruth Fortrie voerde hierop een amputatie uit van de linker voorpoot. Het labo bevestide na onderzoek op het geamputeerde ledemaat dat de kanker reeds sterk gewoekerd had in het bot. De levensverwachting na dergelijke ingreep kan gevoelig verlengd worden door een aansluitende chemo-kuur, eens de wonde geheeld is. De eigenaars van Gaico stapten mee in dit traject.

We dienden zes keer een chemo-kuur toe waarna Gaico opgevolgd werd. Deze klinische controles werden aangevuld met bloedonderzoek en controle op uitzaaiïngen in de longen. Gaico reageerde goed op de behandeling en had zichtbaar plezier in het leven.

De eigenaars van Gaico hebben hem ruim een jaar vol levenskwaliteit kunnen schenken door de gekozen behandeling.

Wie verzorgde Gaico?

Europees specialist
Europees specialist

Op welke vakgebieden kon Gaico rekenen?