Algemene Dierenkliniek Randstad

03-322 78 11 - Frans Beirenslaan 155, 2150 Borsbeek

Foto's doctoraat Dr. Geert Verhoeven

We berichtten eerder reeds over het behalen van de titel "Doctor in de Diergeneeskundige Wetenschappen" door Dr. Geert Verhoeven. We wouden u echter volgende foto's niet onthouden.

Een doctoraat (PhD) is de hoogste academische onderscheiding die door een universiteit kan worden uitgereikt. De doctorandus heeft, na het publiceren van verschillende originele wetenschappelijke artikels in internationale tijdschriften, het onderzoek gebundeld in een doctoraatsthesis.

Tijdens het openbare examen beoordeelt de jury de kwaliteit van het onderzoek en de aard van antwoorden op de vragen van de individuele juryleden. Na een korte deliberatie wordt het doctoraatsdiploma overhandigd. De promovendus mag zich dan Doctor of Philosophy noemen, in dit geval Doctor in de Diergeneeskundige Wetenschappen.

Het opgekomen publiek was niet alleen talrijk, maar ook heel divers. Naast vrienden en familie, waren ook heel wat collega's present. Vooraan op de eerste rij ziet u de jury.
Het publiek

In een uiteenzetting van een uurtje slaagde Dr. Geert Verhoeven erin de essentie over te brengen over zijn onderzoek. Niet alleen werden de aanwezigen onderwezen met een heel begrijpelijke en toegankelijke samenvatting, ook werden zij meermaals getrakteerd op een lach, eigen aan Dr. Verhoevens heel persoonlijke presentatiestijl.
De uiteenzetting

Na de presentatie was het woord aan de jury en de aanwezigen. Zij mochten de promovendus het vuur aan de schenen leggen, een opdracht die zij op overtuigende wijze ter harte namen. De kandidaat liet zich echter niet uit het veld slaan en verdigde zijn onderzoek met verve.

Na een korte beraadslaging was het verdikt van de jury dan ook unaniem: de titel van "Doctor of Philosophy" kwam Dr. Geert Verhoeven toe en werd dan ook onder luid applaus overhandigd.
Overhandiging van de titel "Doctor of Philosophy"

De collega's van Algemene Dierenkliniek Randstaden houden eraan om Dr. Geert Verhoeven bijzonder te feliciteren met deze opmerkelijke prestatie.

Boek Interobserver agreement in the diagnosis of canine hip dysplasia according to FCI guidelines