Algemene Dierenkliniek Randstad

03-322 78 11 - Frans Beirenslaan 155, 2150 Borsbeek

Inleiding "Kanker"

Cancer. The word is as dark and empty as the disease it defines. A diagnosis of cancer often brings with it feelings of overwhelming fear, a spiralling sense of loss of control, and, most devastating of all, the loss of hope.
The beacon of light one must carry to defeat the darkness of cancer is knowledge.’
Citaat G. K. Ogilvie, DVM

In onze westerse wereld, die wordt gekenmerkt door technologische vooruitgang, individualisme en eenzaamheid, zijn onze huisdieren een steeds belangrijkere rol gaan spelen in onze levens. Bij hen vinden wij de geborgenheid, onvoorwaardelijke vriendschap, liefde en gezelschap terug van weleer. Steeds meer huisdiereneigenaren beschouwen hun huisdier dan ook als een volwaardig lid van hun gezin, die ook recht heeft op de beste medische zorgen. Veel mensen zijn bereid tot (vaak grote) financiële uitgaven om hun dier met kanker te behandelen met uitgebreide oncologische behandelingen. Als genezing niet haalbaar blijkt, is het krijgen van een gehele of gedeeltelijke remissie van de tumor (met de daarbij behorende best mogelijke kwaliteit van het nog resterende leven) in een groot aantallen gevallen een volledig geaccepteerd alternatief.

Doordat onze huisdieren genieten van een betere voeding, een betere preventieve gezondheidszorg, vooruitgangen in de diergeneeskunde en nauwere gezinsrelaties, worden ze steeds ouder. Met een langer leven gaan ouderdomsziekten gepaard, zoals hart- en nierfalen en kanker. Er wordt geschat dat 1 op 4 honden en 1 op 6 katten een tumor zal ontwikkelen in de loop van zijn leven en dat ongeveer 50% van honden ouder dan 10 jaar zal sterven aan kanker (of problemen veroorzaakt door kanker).

Bij dierenkliniek Randstad begrijpen en respecteren wij de unieke band die u met uw geliefde huisdier deelt. Door dit respect bedrijven wij de diergeneeskundige oncologie vanuit ons hart en ondersteunen deze met wetenschappelijke kennis: ‘compassionate care’. Wij hopen dat al uw vragen beantwoord worden bij het lezen van deze web-pagina’s. Indien u daarna nog met vragen zit, neemt u dan gerust contact met ons op.

Compassionate care

‘De gevaarlijkste uitspraak door een dierenarts, na het vaststellen van een dikte bij uw dier is: Afwachten of het groeit en verder niets doen’ Citaat J.P. de Vos, DVM

Array