Algemene Dierenkliniek Randstad

03-322 78 11 - Frans Beirenslaan 155, 2150 Borsbeek

Orthopedie

De orthopedie is eigenlijk een onderdeel van de chirurgie. Omdat er in onze kliniek echter veel orthopedie uitgevoerd wordt, is er een apart hoofdstuk aan besteed.

Orthopedische problemen uiten zich meestal als manken bij onze huisdieren. Het probleem kan zich situeren in het skelet, de spieren, de pezen, de gewrichten en het zenuwstelsel.

De orthopedische chirurgie stelt hoge eisen aan de behandelende dierenarts en zijn team, het dier en de eigenaar. De ingrepen zijn meestal zeer gespecialiseerd en daarom ook niet goedkoop; tijdens de operatie is steriliteit van het gebruikte materiaal, het operatieveld en de nabije omgeving strikt noodzakelijk.

Zorgen na de operatie

Het dier verkeert na de operatie veelal in een pijnlijke toestand zodat een doorgedreven pijnbestrijding wordt aangewend door het medisch team. Daarom dienen de dieren soms gedurende een bepaalde tijd te worden opgenomen totdat zij comfortabel met de eigenaar naar huis kunnen gaan.

Thuis is een rustperiode van enkele weken van cruciaal belang om de operatie te laten slagen en een goede uitkomst te verkrijgen. De dieren mogen niet spelen of ravotten en dienen steeds aan de leiband te worden gehouden. Om u te helpen deze voorzorgen goed op te volgen, vatten wij het samen in onze handleiding "Zorgen na de orthopedische operatie".